bezig met zoeken, even geduld
avatar Moelckijac Hans
Hans Moelckijac
lid sinds 17-02-2011
bieren aangevraagd 7
commentaar(1)
recensies(8)
beoordelingen(5)
 • 0
  De naam van de abdij is afgeleid van Vallée d'Or. Volgens de legende verloor een gravin haar gouden ring in een meer en beloofe dat ze een abdij zou laten bouwen als de ring terecht zou komen. Er verscheen een forel met haar ring in zijn mond en de gravin hield haar woord. Sinds 1070 wonen de monniken in deze abdij.
  Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/6/a/f/bierdb.be/httpd.www/php/tools.php on line 491 @ 136 maanden geleden
 • Licht vast mondgevoel en een fris zurig einde.
  De naam van de abdij is afgeleid van Vallée d'Or. Volgens de legende verloor een gravin haar gouden ring in een meer en beloofe dat ze een abdij zou laten bouwen als de ring terecht zou komen. Er verscheen een forel met haar ring in zijn mond en de gravin hield haar woord. Sinds 1070 wonen de monniken in deze abdij. De prachtige kleur van dit bier wordt verkregen door zijn specifieke moutkarakter. Het aroma van jute is toe te schrijven aan de halfwilde gist Brettanomyces. Deze zorgt voor een licht vast mondgevoel en een fris zurig einde.
  Hans Moelckijac 136 maanden geleden
 • Verfrissende fruitigheid van zoete appels en een lichte moutsmaak.
  De prefix van deze gebalde naam is afgeleid van de gemeente Opwijk, waar dit bier wordt gebrouwen. Op-Ale heeft een verfrissende fruitigheid van zoete appels en een lichte, zuivere, droge moutsmaak. De sprankelende afdronk heeft een accent van citroen.
  Hans Moelckijac 136 maanden geleden
 • Wijnachtig en licht zurig, een klassiek bruin bier in de stijl van zijn geboorteplaats.
  Wijnachtig en licht zurig, een klassiek bruin bier in de stijl van zijn geboorteplaats, de historische stad Oudenaarde. De bieren afkomstig uit deze Oost-Vlaamse stad zijn tamelijk verschillend van de zoetere, openlijk moutige en nootachtige donkere ales uit de Angelsaksische wereld. Goudenband wordt eigenlijk gebrouwen in Dentergem, net voor de West-Vlaamse grens, maar wordt nog steeds gefermenteerd en gemout in Oudenaarde. De geschiedenis van de brouwerij gaat terug tot 1625, maar de ketels werden op non-actief geplaatst in 1991. De aparte geroosterde, ijzer- en zoutachtige aroma's zijn te danken aan een waterbehandeling met natriumcarbonaat, het gebruik van meervoudige rijzende gist, een rijping van 4 maanden tot 1 jaar, een blend van jonge en oude bieren en rijping in de fles in de Oudenaardse kelders.
  Hans Moelckijac 139 maanden geleden
 • Subtiel, droog, maar mooi uitgebalanceerd en licht genietbaar.
  De Koninck is de naam van een man die in de 19de eeuw een biertuin in Antwerpen bezat. De biertuin is verdwenen maar de brouwerij bestaat nog. Het voornaamste product, De Koninck is het geliefde plaatselijke bier van Antwerpen. Op het etiket of op de staat niet vermeld dat het om een ale gaat maar dit is wel het geval. Gebotteld smaakt dit bier goed, maar de frisse, stoffige, gist- en kaneelachtige kruiden van een keuningske komt het best tot zijn recht als het van't vat komt. Het heeft een compacte kraag, is subtiel, droog, maar mooi uitgebalanceerd en licht genietbaar. Een sterkere, meer gekruide, brandewijnachtige versie luistert naar de naam Cuvée De Koninck.
  Hans Moelckijac 140 maanden geleden
 • Scherpe smaak maar evenwichtig, intens en wijnachtig.
  Het droogste kriekenbier ter wereld is deze Cantillon Kriek-Lambic. Pas Geoogste krieken worden in juli of augustus toegevoegd aan bier dat al 18 maanden tot twee jaar oud is, en de blend wordt de volgende winter gebotteld. Ongeveer een kwart van de gebruikte krieken is de Schaarbeekse variëteit, die in deze Brusselse regio groeit. De rest is afkomstig van de welbekende fruitstreek rond Sint Truiden in Limburg. Dit bier is complex waarbij aroma's zich opvallend ontvouwen. Het heeft een geweldige geparfumeerd aroma met olie- en amandelachtige accenten door de pitten van het fruit. Z'n smaak is scherp maar evenwichtig, intens en wijnachtig, met een frisse Cabernetachtige fruitigheid, die ook een framboos herinnert. In de droge afdronk proeven we een tannine en kriekenpellen, met een zweem van azijn en zeer droge sherry.
  Hans Moelckijac 140 maanden geleden
 • Complex, pittig en champagneachtig.
  Gelegen aan het Eurostar treinstation in Brussel bevindt zich de brouwerij Cantillon die iets weg heeft van een actief museum. Cantillon verwelkomt bezoekers en verkoopt geschenkpakketten van haar uitmuntende bieren. Deze onderneming is meest uitdrukkelijke traditionele producent van lambiekbier, het tarwebier, op basis van wilde gist, van deze streek. Men beweert dat de familie al sinds het begin van de 18de eeuw in de nabije gemeente Lembeek(waarvan lambiek waarschijnlijk is afgeleid) bier brouwt, voordat ze de Brusselse brouwerij in de jaren 1930 opende. Haar bieren zijn droog, vitaal, citroenachtig en scherp, hoeveel niet zo agressief als vroeger het geval was. Er bestaan heel wat versies, elk variërend volgens het aantal bierjaren in de blend. De klassieker geuze (een mix van jonge en oude lambiek) is complex, pittig en champagneachtig.
  Hans Moelckijac 140 maanden geleden
 • Eikachtige, ijzerachtige ondertoon met een vleugje zwarte bessen.
  Gebrouwen in Molenbeek, aan de rand van Brussel. Lembeek is de thuishaven van lambic, een biersoort op basis van ongemoute tarwe en gegist met wilde gistsoorten. Deze laatste zorgen voor een zuurachtige smaak die vaak getemperd wordt door de toevoeging van fruit zoals de plaatselijke kers of kriek. Het kriekenbier van Belle-vue is een van de zoetste en meest verspreide, maar heeft toch nog een aanzienlijk complex aroma. Het heeft een eikachtige, ijzerachtige ondertoon waarbij ook een vleugje zwarte bessen de kop opsteekt.
  Hans Moelckijac 140 maanden geleden
 • Wijnachtige dorstlesser volgens West-Vlaamse traditie gebrouwen.
  Een verfrissend, zoetzuur, wijnachtig dorstlessend bier gebrouwen volgens West-Vlaamse traditie. Dit oud bruin is een van de verschillende opvallende merken van de brouwerij Van Honsebrouck in Ingelmunster. Bacchus heeft een wang boeket en herbergt een vleugje karamel. Het heeft een smaak van eik en kent een laat, licht, zurig einde. Het bier wordt gerijpt in eikenhouten vaten. De brouwerij Van Steenbergen uit Ertvelde, Oost Vlaanderen, heeft een nieuweling genaamd Bios, van het Griekse woord voor leven. In de aanvang is het licht stroperig en heeft een late, melkachtige, droge afdronk.
  Hans Moelckijac 140 maanden geleden
bier beoordeling datum
Bacchus 8 21-02-2011
Belle-vue kriek 6 21-02-2011
Cantillon Gueuze 8 21-02-2011
Cantillon Kriek 7 21-02-2011
De Koninck 7 21-02-2011
twitter

Volg BierDb op Twitter @bierdb of met de hashtag #bierdb.

facebook

Bezoek de Facebook pagina van BierDb en deel ze met je vrienden.

contact

Neem contact op via info@bierdb.be.