bezig met zoeken, even geduld
avatar Cordie Bram
Bram Cordie
lid sinds 17-02-2011
bieren aangevraagd 112
commentaar(38)
recensies(0)
beoordelingen(85)
 • 0
  Amberkleurig abdijbier met een kruidig hoparoma. De lichtzoete, complex fruitige smaak eindigt in een aangenaam lichte afdronk.
  @Tongerlo Winterbier 126 maanden geleden
 • 0
  Donkerbruin abdijbier met een zoetig aroma, een volle smaak en een licht geroosterde afdronk.
  @Tongerlo Bruin 126 maanden geleden
 • 0
  Koperkleurig abdijbier met een aroma van honing. Een volle en zachte smaak, eindigend met een zacht uitvloeiende afdronk.
  @Tongerlo Blond 126 maanden geleden
 • 0
  Het wordt gebrouwen volgens de eeuwenoude traditie van Diestse schuttersgilde. Een donker speciaalbier dat verrassend lekker is bij chocoladedesserten.
  @Gildenbier 126 maanden geleden
 • 0
  XX Bitter of extra extra bitter is een blond, bitter bier. Het is vermaard door zijn uitgesproken en intens bittere smaak. De XX wordt vervaardigd met bleke pilsmout en zeer veel hoppebloemen van de rassen Brewers Gold en Hallertau. Een perfecte combinatie die zowel nationaal als internationaal zeer veel waardering geniet. Dit bier is de laatste jaren een trendsetter geweest voor de opkomst van de bittere bieren.
  @XX Bitter 127 maanden geleden
 • 0
  Père Noël is een kerstbier dat afwijkt van de gangbare normen. Waar de meeste kerstbrouwsels zoet en zeer rijk zijn, is dit een amberkleurig bier dat vrij bitter is. De complexe smaak wordt afgerond door toevoeging van zoethout. De receptuur bevat bleke mout, Munich mout en karamelmout en dezelfde hopsoorten als de XX Bitter.
  @Père Noël 127 maanden geleden
 • 0
  De zwaarste klepper van de brouwerij met een zeer rijke smaak door het gebruik van maar liefst 6 verschillende moutsoorten. Deze geven hem tevens zijn rijke, diepe, bijna zwarte kleur. De royale dosis Challenger en Saaz hop zorgen voor het evenwicht tussen zoet en bitter.
  @Noir de Dottignies 127 maanden geleden
 • 0
  Door gebruik te maken van een intensieve aroma- en dryhopping met 3 hopsoorten werd er een smaakvol bitter bier, met een fantastisch fruitige geur en heerlijk hoppige afdronk gecreëerd. Het is een bier dat zich vlot laat drinken en toegankelijk is voor iedereen. Het is uitstekend geschikt als aperitiefbier of gewoon om lekker van te genieten.
  @Hopjutter Triple Hop 127 maanden geleden
 • 0
  Een ‘duivels’ zonnig blond bier met een speelse neus. Een fijne bitterheid met een lichtfijne citrustoets wordt omkranst met een sober kruidige moutsmaak. De aangename bitterheid blijft lang hangen. Voor genieters met een frisse kijk op het leven...
  @Enfant Terriple 127 maanden geleden
 • 0
  De man van de Femme Fatale, een ‘onvoorstelbaar’ lief donker bier waar maar liefst 5 moutsoorten in werden verwerkt. De mooie schuimkraag geurt naar caramel met een lichte hoptoets. De moutige smaak gaat over in een fijne bitterheid die mooi blijft hangen.
  @Bon Homme 127 maanden geleden
 • 0
  Deze ’onweerstaanbaar’ pittige dame staat voor een licht blond/amberkleurig bier met een mooie witte schuimkraag. De neus is moutig met fruitige toetsen die na een tijd overgaan in licht bitter.
  @Femme Fatale 127 maanden geleden
 • 0
  Goudblond bier, smaakt in de mond bij aanvang rond en moutachtig, met een licht bittere nasmaak.
  @Zinnebir 127 maanden geleden
 • 0
  Lichtblond bier met 4,5 % alcohol, sterk gehopt met een van de meest vermaarde aromatische hopsoorten, wat het een erg fris fruitig aspect geeft en met verfrissende nuances die aan citrusvruchten doen denken.
  @Taras Boulba 127 maanden geleden
 • 0
  Stout volgens Ierse traditie. Licht, droog, ietwat bitter, met complexe brandtoetsen. De neus is aangenaam geparfumeerd door de aanwezigheid van een Engelse aromatische hop die kenners bijzonder op prijs stellen.
  @Stouterik 127 maanden geleden
 • 0
  Cuvée des Jacobins is een 100 % foederbier voor de Amerikaanse markt. Dit is een onversneden lambiek, en heeft 18 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. Het bier heeft een robuust karakter maar heeft een mooie en gesofisticeerde inhoud met een afdronk van vanille, gedroogde kersen en cacao. Dit is een complex, maar zeer gebalanceerd zuur bier.
  @Cuvée des Jacobins 127 maanden geleden
 • 0
  Samenwerking tussen brouwerij Alvinne en Twickenham Fine Ales uit de UK.
  @Naked Ladies 127 maanden geleden
 • 0
  Morpheus Tripel is een klassieke Belgische Tripel, toegankelijk voor een breed publiek. Lichtzoet met een bittere afdronk.
  @Morpheus Tripel 127 maanden geleden
 • 0
  Cuvée de Mortagne ontleent zijn naam aan de regio waar de brouwerij gevestigd is, het Land van Mortagne. Het bier heeft een rijping van 4 maand op Franse Pomerolvaten achter de rug. Voor de eerste batch werd een blend gemaakt van 6 eiken vaten. Twee ervan waren enkel 1 jaar oud (Franse eik), de andere 4 hadden in een vorig leven 5 jaar wijn als inhoud (2 x Franse eik, 2 x Amerikaanse eik).
  @Cuvée de Mortagne 127 maanden geleden
 • 0
  Het kent een kruidig karakter met een zachte bitterheid. De kleur is bruin-paarsdonker. De smaak is karaktervol door enkele soorten gebrande gersten die gebruikt worden bij het brouwen en die op natuurlijke wijze kleur geven aan dit prachtige bier.
  @Serafijn Donker 128 maanden geleden
 • 0
  Deze nieuwe serafijn werd gebrouwen ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Serafijn-café. Het is een licht-amber-kleurig bier, een aangename verrassing, en een echte aanrader! Deze Grand-cru heeft een rijkelijk gevulde body en een licht bittere afdronk.
  @Serafijn Grand-Cru 128 maanden geleden
 • 0
  Dit bier wordt wel eens het paradepaardje genoemd van de Achilles bieren. Het heeft een diep gouden kleur met bloemenweelde als aroma. De natuurlijke bitterheid van het hopgebruik blijft lichtjes opzij van de tong hangen, om zo langzaam weg te vloeien.
  @Liter van Pallieter 128 maanden geleden
 • 0
  Dit bier heeft een diepe warme amberkleur. Het aroma kent een mooi karaktervolle en afgeronde kruidigheid het gebruik van verschillende mouten. De natuurlijke bitterheid kent een lichte toets opzij van de tong.
  @Celtic Angel 128 maanden geleden
 • 0
  Blauwe Chimay is een donker trappistenbier met een krachtig aroma, waarvan de complexe smaak met de jaren beter wordt. Het bier werd eerst gebrouwen als kerstbier, vandaar het jaartal op de fles. Dit authentiek Belgisch bier waarvan de geur zweemt naar verse gist gecombineerd met een lichte rozenachtige bloementoets, is bijzonder aangenaam om te drinken. Het aroma dat men proeft wanneer het bier wordt gedegusteerd, accentueert de heerlijke gekaramelliseerde smaak vrijkomt.
  @Chimay Blauw 128 maanden geleden
 • 0
  De Rode, ook Première genoemd in een fles van 75 cl, is de oudste onder de Chimay bieren. Dit trappistenbier heeft een mooie koperachtige kleur die het bier hoogst aantrekkelijk maakt. Dit bier met romig schuim heeft een licht fruitige abrikozengeur die afkomstig is van de fermentatie. Het aroma in de mond is evenwichtig en bevestigt de fruitige aspecten van de geur. Dit traditionele Belgische bier wordt het beste geproefd op keldertemperatuur (10 - 12°C).
  @Chimay Rood 128 maanden geleden
 • 0
  De Tripel Chimay, de benjamin van de Abdij, draagt het etiket "Cinq Cents" op de fles van 75 cl. In dit goudgele bier vinden zachtheid en bitterheid een zeldzaam evenwicht Het aroma van het bier in de mond is afkomstig van de reukstoffen van hop: we merken een fruitige toets van muskaatdruiven en -rozijnen, en zelfs rijpe appels. Dit traditionele Belgische bier wordt het best geproefd op een temperatuur van tussen de 6 en 8°C.
  @Chimay Tripel 128 maanden geleden
 • 0
  Doesjel 3 Fonteinen is een assemblage van 1,2 en 3 jaar oude lambiek. Het volkse woord “doesjel” betekent indommelen en verwijst naar de hergisting in de fles die hier niet gebeurde. Doesjel heeft geen schuimkraag en de authentieke lambieksmaak van bier gerijpt in eiken vaten is nadrukkelijk aanwezig.
  @Doesjel 128 maanden geleden
 • 0
  Oude Geuze 3 Fonteinen is een volledig natuurlijke geuze die bestaat uit een assemblage van 1, 2 en 3 jaar oude lambik gerijpt op eiken vaten. Deze geuze is een natuurlijk, ongefilterd bier dat na de botteling nog minstens 6 maanden spontaan hergist op de fles. Oude Geuze 3 Fonteinen kan in een stabiele, koele kelder tot 10 jaar na botteldatum bewaard worden. Oude Geuze die lang bewaard wordt verzacht qua zurigheid maar krijgt meer complexe smaaktoetsen.
  @Oude Geuze 3 Fonteinen 128 maanden geleden
 • 0
  Zwet.be, ongewoon "zwart" bier van gemengde gisting is gebrouwen met tarwe, Maris Otter mout en cara mout. Specifiek is de gemengde gisting, enerzijds cultuurgist uit de Beersel Blond, anderzijds lambiekgist. Uit de lambiek,gebrouwen door Armand Debelder, werd een specifiek type Brettanomyces geïsoleerd. Deze gist geeft aan dit bier van 7 % alc. volume een licht zurige afdronk.
  @Zwet.be 128 maanden geleden
 • 0
  Beersel Lager is gebrouwen met lagermout, 10% tarwe, water en hop. Het is een volmout lagerbier van lage gisting, ongefilterd en met hergisting op fles, het bier heeft een aangename bitterheid van 40 EBU.
  @Beersel Lager 128 maanden geleden
 • 0
  Collaboratie tussen De Molen en De Struise Brouwers. Deze stout is een mengeling van 1/2 Black Albert en 1/2 Hel en Verdoemenis.
  @Black Damnation 138 maanden geleden
 • 0
  Licht bruin bier van hoge gisting met een toets van karamel, citrus vruchten en een afgeronde bitterheid.
  @Goud Vuur 138 maanden geleden
 • 0
  Zwart stoutbier met een sterke aroma's een rijk smakenpallet met een nadruk op koffie en een lange nasmaak.
  @Goeie Koffe 138 maanden geleden
 • 0
  Donker Bruin bier met een rijk zacht romig aroma een rijk smakenpallet en een lange nasmaak.
  @Donkere Stoere 138 maanden geleden
 • 0
  Bruin bier van hoge gisting, licht zoet, kruidig met een toets van frambozen, bramen en bos bessen.
  @Bos Bier 138 maanden geleden
 • 0
  Dit bier werd in 2003 gecreërd voor de 90e verjaardag van Palm-brouwer Alfred Van Roy, vandaar de naam Roy-ale.
  @Palm Royale 138 maanden geleden
 • 0
  De Extra wordt slechts tweemaal per jaar gebrouwen en is alleen bedoeld voor intern gebruik: dit bier drinken de monniken en de gasten van de abdij bij het middagmaal.
  @Westmalle Extra 138 maanden geleden
 • 0
  De naam van het bier verwijst naar witloof, het witte goud, waarvan het de kenmerkende bittere smaak overneemt. Voornamelijk gebrouwen voor de Amerikaanse markt.
  @Wit Goud 141 maanden geleden
 • 0
  Uitgeroepen tot 'Beste Hobbybier van Vlaanderen 2010' en winnaar van de Brouwland Biercompetitie 2010.
  @Mouten Kop 141 maanden geleden
bier beoordeling datum
De Maeght van Gottem 8 18-01-2014
Rochefort 10 7 06-02-2013
Poperings Hommelbier 8 11-07-2012
Kwak 8 06-05-2012
Wilderen Goud 6 29-04-2012
Saint-Monon au Miel 7 25-03-2012
Alpaïde 9 12-03-2012
Tripel Kanunnik 6 07-03-2012
Blondine 7 03-03-2012
Petrus Dubbel Bruin 6 04-02-2012
N'Ice Chouffe 6 31-12-2011
Roste Jeanne 6 22-10-2011
Malheur Dark Brut 8 25-06-2011
Outblack 8 19-06-2011
Broeder Jacob Tripel 7 18-06-2011
Duvel Tripel Hop 8 16-06-2011
La Chouffe 6 16-06-2011
Piraat 7 16-06-2011
Maneblusser 6 16-06-2011
Hopus 8 16-06-2011
Saison St. Feuillien 7 15-06-2011
Westvleteren 12 9 15-06-2011
Keizer Karel Robijn Rood 6 14-06-2011
Pannepot 7 14-06-2011
Pannepeut 7 14-06-2011
Ada triple brune 5 13-06-2011
Ada Super Noël 5 13-06-2011
Vlasbier 6 07-05-2011
Blauw 5 19-03-2011
Orval 6 19-03-2011
Palm 7 19-03-2011
Rochefort 8 7 18-03-2011
Vicardin 7 16-03-2011
Tripel Karmeliet 9 16-03-2011
Bière du Boucanier Golden Ale 7 07-03-2011
Kasteel Tripel 6 03-03-2011
Stella Artois light 2 03-03-2011
Zoeg 5 02-03-2011
Gulden Delle 6 02-03-2011
Leuvense Tripel 7 02-03-2011
Kasteel Bruin 8 24-02-2011
Gulden Draak 6 23-02-2011
Chimay Blauw 6 22-02-2011
Judas 5 21-02-2011
Augustijn Grand Cru 7 21-02-2011
Bacchus 6 19-02-2011
Belle-vue kriek 5 19-02-2011
Cantillon Gueuze 7 19-02-2011
Cantillon Kriek 7 19-02-2011
De Koninck 7 19-02-2011
Steenbrugge Wit 5 18-02-2011
Oude Geuze 3 Fonteinen 8 18-02-2011
Moinette Blonde 7 17-02-2011
Bornem Tripel 7 17-02-2011
Adelardus Tripel 5 17-02-2011
Bière de Miel Bio 5 17-02-2011
Abdis Tripel 5 17-02-2011
Artevelde 5 17-02-2011
Augustijn Blond 5 17-02-2011
La Guillotine 7 17-02-2011
Ambrel 6 17-02-2011
Ada triple blonde 6 17-02-2011
Abbaye des Rocs Blonde 7 17-02-2011
Aarschotse Bruine 5 17-02-2011
Arabier 6 17-02-2011
Omer 8 17-02-2011
Duvel 7 17-02-2011
Delirium Tremens 9 17-02-2011
Cuvée des Trolls 8 17-02-2011
Achel Trappist Blond 7 17-02-2011
Stella Artois 6 17-02-2011
Delirium Christmas 8 17-02-2011
St. Bernardus abt 12 8 17-02-2011
Malheur 10 8 17-02-2011
Anker pils 6 17-02-2011
Cristal Alken 6 17-02-2011
Stella Artois NA 2 17-02-2011
Con Domus 6 17-02-2011
Jupiler NA 2 17-02-2011
Leffe Bruin 5 17-02-2011
Abbeye de Saint-Martin brune 5 17-02-2011
Geuze Boon Mariage Parfait 5 17-02-2011
Jupiler 5 17-02-2011
Maes 6 17-02-2011
Westmalle Tripel 8 17-02-2011
twitter

Volg BierDb op Twitter @bierdb of met de hashtag #bierdb.

facebook

Bezoek de Facebook pagina van BierDb en deel ze met je vrienden.

contact

Neem contact op via info@bierdb.be.