bezig met zoeken, even geduld

Bram Cordie
lid sinds
17-02-2011
bieren aangevraagd
112
Favorieten

Delirium Tremens
soort
sterk blond
brouwerij
Huyghe

De Maeght van Gottem
soort
blond
brouwerij
Sint Canarus

Delirium Christmas
onvoldoende stemmen
soort
amber
brouwerij
Huyghe

Hopus
soort
sterk blond
brouwerij
Lefebvre

Omer
soort
sterk blond
brouwerij
Bockor

Duvel Tripel Hop
onvoldoende stemmen
soort
sterk blond
brouwerij
Duvel Moortgat

Malheur Dark Brut
soort
sterk donker
brouwerij
Malheur

Malheur 10
soort
sterk blond
brouwerij
Malheur

Kasteel Bruin
soort
sterk donker
brouwerij
Van Honsebrouck

Tripel Karmeliet
soort
tripel
brouwerij
Bosteels
commentaar(38)
recensies(0)
beoordelingen(85)
-
0Amberkleurig abdijbier met een kruidig hoparoma. De lichtzoete, complex fruitige smaak eindigt in een aangenaam lichte afdronk.@Tongerlo Winterbier 121 maanden geleden
-
Donkerbruin abdijbier met een zoetig aroma, een volle smaak en een licht geroosterde afdronk.
-
Koperkleurig abdijbier met een aroma van honing. Een volle en zachte smaak, eindigend met een zacht uitvloeiende afdronk.
-
Het wordt gebrouwen volgens de eeuwenoude traditie van Diestse schuttersgilde. Een donker speciaalbier dat verrassend lekker is bij chocoladedesserten.
-
XX Bitter of extra extra bitter is een blond, bitter bier. Het is vermaard door zijn uitgesproken en intens bittere smaak. De XX wordt vervaardigd met bleke pilsmout en zeer veel hoppebloemen van de rassen Brewers Gold en Hallertau. Een perfecte combinatie die zowel nationaal als internationaal zeer veel waardering geniet. Dit bier is de laatste jaren een trendsetter geweest voor de opkomst van de bittere bieren.
-
Père Noël is een kerstbier dat afwijkt van de gangbare normen. Waar de meeste kerstbrouwsels zoet en zeer rijk zijn, is dit een amberkleurig bier dat vrij bitter is. De complexe smaak wordt afgerond door toevoeging van zoethout. De receptuur bevat bleke mout, Munich mout en karamelmout en dezelfde hopsoorten als de XX Bitter.
-
De zwaarste klepper van de brouwerij met een zeer rijke smaak door het gebruik van maar liefst 6 verschillende moutsoorten. Deze geven hem tevens zijn rijke, diepe, bijna zwarte kleur. De royale dosis Challenger en Saaz hop zorgen voor het evenwicht tussen zoet en bitter.
-
Door gebruik te maken van een intensieve aroma- en dryhopping met 3 hopsoorten werd er een smaakvol bitter bier, met een fantastisch fruitige geur en heerlijk hoppige afdronk gecreëerd. Het is een bier dat zich vlot laat drinken en toegankelijk is voor iedereen. Het is uitstekend geschikt als aperitiefbier of gewoon om lekker van te genieten.
-
Een ‘duivels’ zonnig blond bier met een speelse neus. Een fijne bitterheid met een lichtfijne citrustoets wordt omkranst met een sober kruidige moutsmaak. De aangename bitterheid blijft lang hangen. Voor genieters met een frisse kijk op het leven...
-
De man van de Femme Fatale, een ‘onvoorstelbaar’ lief donker bier waar maar liefst 5 moutsoorten in werden verwerkt. De mooie schuimkraag geurt naar caramel met een lichte hoptoets. De moutige smaak gaat over in een fijne bitterheid die mooi blijft hangen.
-
Deze ’onweerstaanbaar’ pittige dame staat voor een licht blond/amberkleurig bier met een mooie witte schuimkraag. De neus is moutig met fruitige toetsen die na een tijd overgaan in licht bitter.
-
Goudblond bier, smaakt in de mond bij aanvang rond en moutachtig, met een licht bittere nasmaak.
-
Lichtblond bier met 4,5 % alcohol, sterk gehopt met een van de meest vermaarde aromatische hopsoorten, wat het een erg fris fruitig aspect geeft en met verfrissende nuances die aan citrusvruchten doen denken.
-
Stout volgens Ierse traditie. Licht, droog, ietwat bitter, met complexe brandtoetsen. De neus is aangenaam geparfumeerd door de aanwezigheid van een Engelse aromatische hop die kenners bijzonder op prijs stellen.
-
Cuvée des Jacobins is een 100 % foederbier voor de Amerikaanse markt. Dit is een onversneden lambiek, en heeft 18 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. Het bier heeft een robuust karakter maar heeft een mooie en gesofisticeerde inhoud met een afdronk van vanille, gedroogde kersen en cacao. Dit is een complex, maar zeer gebalanceerd zuur bier.
-
Morpheus Tripel is een klassieke Belgische Tripel, toegankelijk voor een breed publiek. Lichtzoet met een bittere afdronk.
-
Cuvée de Mortagne ontleent zijn naam aan de regio waar de brouwerij gevestigd is, het Land van Mortagne. Het bier heeft een rijping van 4 maand op Franse Pomerolvaten achter de rug. Voor de eerste batch werd een blend gemaakt van 6 eiken vaten. Twee ervan waren enkel 1 jaar oud (Franse eik), de andere 4 hadden in een vorig leven 5 jaar wijn als inhoud (2 x Franse eik, 2 x Amerikaanse eik).
-
Het kent een kruidig karakter met een zachte bitterheid. De kleur is bruin-paarsdonker. De smaak is karaktervol door enkele soorten gebrande gersten die gebruikt worden bij het brouwen en die op natuurlijke wijze kleur geven aan dit prachtige bier.
-
Deze nieuwe serafijn werd gebrouwen ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Serafijn-café. Het is een licht-amber-kleurig bier, een aangename verrassing, en een echte aanrader! Deze Grand-cru heeft een rijkelijk gevulde body en een licht bittere afdronk.
-
Dit bier wordt wel eens het paradepaardje genoemd van de Achilles bieren. Het heeft een diep gouden kleur met bloemenweelde als aroma. De natuurlijke bitterheid van het hopgebruik blijft lichtjes opzij van de tong hangen, om zo langzaam weg te vloeien.
-
Dit bier heeft een diepe warme amberkleur. Het aroma kent een mooi karaktervolle en afgeronde kruidigheid het gebruik van verschillende mouten. De natuurlijke bitterheid kent een lichte toets opzij van de tong.
-
Blauwe Chimay is een donker trappistenbier met een krachtig aroma, waarvan de complexe smaak met de jaren beter wordt. Het bier werd eerst gebrouwen als kerstbier, vandaar het jaartal op de fles. Dit authentiek Belgisch bier waarvan de geur zweemt naar verse gist gecombineerd met een lichte rozenachtige bloementoets, is bijzonder aangenaam om te drinken. Het aroma dat men proeft wanneer het bier wordt gedegusteerd, accentueert de heerlijke gekaramelliseerde smaak vrijkomt.
-
De Rode, ook Première genoemd in een fles van 75 cl, is de oudste onder de Chimay bieren. Dit trappistenbier heeft een mooie koperachtige kleur die het bier hoogst aantrekkelijk maakt. Dit bier met romig schuim heeft een licht fruitige abrikozengeur die afkomstig is van de fermentatie. Het aroma in de mond is evenwichtig en bevestigt de fruitige aspecten van de geur. Dit traditionele Belgische bier wordt het beste geproefd op keldertemperatuur (10 - 12°C).
-
De Tripel Chimay, de benjamin van de Abdij, draagt het etiket "Cinq Cents" op de fles van 75 cl. In dit goudgele bier vinden zachtheid en bitterheid een zeldzaam evenwicht Het aroma van het bier in de mond is afkomstig van de reukstoffen van hop: we merken een fruitige toets van muskaatdruiven en -rozijnen, en zelfs rijpe appels. Dit traditionele Belgische bier wordt het best geproefd op een temperatuur van tussen de 6 en 8°C.
-
Doesjel 3 Fonteinen is een assemblage van 1,2 en 3 jaar oude lambiek. Het volkse woord “doesjel” betekent indommelen en verwijst naar de hergisting in de fles die hier niet gebeurde. Doesjel heeft geen schuimkraag en de authentieke lambieksmaak van bier gerijpt in eiken vaten is nadrukkelijk aanwezig.
-
Oude Geuze 3 Fonteinen is een volledig natuurlijke geuze die bestaat uit een assemblage van 1, 2 en 3 jaar oude lambik gerijpt op eiken vaten. Deze geuze is een natuurlijk, ongefilterd bier dat na de botteling nog minstens 6 maanden spontaan hergist op de fles. Oude Geuze 3 Fonteinen kan in een stabiele, koele kelder tot 10 jaar na botteldatum bewaard worden. Oude Geuze die lang bewaard wordt verzacht qua zurigheid maar krijgt meer complexe smaaktoetsen.
-
Zwet.be, ongewoon "zwart" bier van gemengde gisting is gebrouwen met tarwe, Maris Otter mout en cara mout. Specifiek is de gemengde gisting, enerzijds cultuurgist uit de Beersel Blond, anderzijds lambiekgist. Uit de lambiek,gebrouwen door Armand Debelder, werd een specifiek type Brettanomyces geïsoleerd. Deze gist geeft aan dit bier van 7 % alc. volume een licht zurige afdronk.
-
Beersel Lager is gebrouwen met lagermout, 10% tarwe, water en hop. Het is een volmout lagerbier van lage gisting, ongefilterd en met hergisting op fles, het bier heeft een aangename bitterheid van 40 EBU.
-
Collaboratie tussen De Molen en De Struise Brouwers. Deze stout is een mengeling van 1/2 Black Albert en 1/2 Hel en Verdoemenis.
-
Licht bruin bier van hoge gisting met een toets van karamel, citrus vruchten en een afgeronde bitterheid.
-
Zwart stoutbier met een sterke aroma's een rijk smakenpallet met een nadruk op koffie en een lange nasmaak.
-
Donker Bruin bier met een rijk zacht romig aroma een rijk smakenpallet en een lange nasmaak.
-
Bruin bier van hoge gisting, licht zoet, kruidig met een toets van frambozen, bramen en bos bessen.
-
Dit bier werd in 2003 gecreërd voor de 90e verjaardag van Palm-brouwer Alfred Van Roy, vandaar de naam Roy-ale.
-
De Extra wordt slechts tweemaal per jaar gebrouwen en is alleen bedoeld voor intern gebruik: dit bier drinken de monniken en de gasten van de abdij bij het middagmaal.
-
De naam van het bier verwijst naar witloof, het witte goud, waarvan het de kenmerkende bittere smaak overneemt. Voornamelijk gebrouwen voor de Amerikaanse markt.
-
Uitgeroepen tot 'Beste Hobbybier van Vlaanderen 2010' en winnaar van de Brouwland Biercompetitie 2010.
bier | beoordeling | datum |
---|---|---|
De Maeght van Gottem | 8 | 18-01-2014 |
Rochefort 10 | 7 | 06-02-2013 |
Poperings Hommelbier | 8 | 11-07-2012 |
Kwak | 8 | 06-05-2012 |
Wilderen Goud | 6 | 29-04-2012 |
Saint-Monon au Miel | 7 | 25-03-2012 |
Alpaïde | 9 | 12-03-2012 |
Tripel Kanunnik | 6 | 07-03-2012 |
Blondine | 7 | 03-03-2012 |
Petrus Dubbel Bruin | 6 | 04-02-2012 |
N'Ice Chouffe | 6 | 31-12-2011 |
Roste Jeanne | 6 | 22-10-2011 |
Malheur Dark Brut | 8 | 25-06-2011 |
Outblack | 8 | 19-06-2011 |
Broeder Jacob Tripel | 7 | 18-06-2011 |
Duvel Tripel Hop | 8 | 16-06-2011 |
La Chouffe | 6 | 16-06-2011 |
Piraat | 7 | 16-06-2011 |
Maneblusser | 6 | 16-06-2011 |
Hopus | 8 | 16-06-2011 |
Saison St. Feuillien | 7 | 15-06-2011 |
Westvleteren 12 | 9 | 15-06-2011 |
Keizer Karel Robijn Rood | 6 | 14-06-2011 |
Pannepot | 7 | 14-06-2011 |
Pannepeut | 7 | 14-06-2011 |
Ada triple brune | 5 | 13-06-2011 |
Ada Super Noël | 5 | 13-06-2011 |
Vlasbier | 6 | 07-05-2011 |
Blauw | 5 | 19-03-2011 |
Orval | 6 | 19-03-2011 |
Palm | 7 | 19-03-2011 |
Rochefort 8 | 7 | 18-03-2011 |
Vicardin | 7 | 16-03-2011 |
Tripel Karmeliet | 9 | 16-03-2011 |
Bière du Boucanier Golden Ale | 7 | 07-03-2011 |
Kasteel Tripel | 6 | 03-03-2011 |
Stella Artois light | 2 | 03-03-2011 |
Zoeg | 5 | 02-03-2011 |
Gulden Delle | 6 | 02-03-2011 |
Leuvense Tripel | 7 | 02-03-2011 |
Kasteel Bruin | 8 | 24-02-2011 |
Gulden Draak | 6 | 23-02-2011 |
Chimay Blauw | 6 | 22-02-2011 |
Judas | 5 | 21-02-2011 |
Augustijn Grand Cru | 7 | 21-02-2011 |
Bacchus | 6 | 19-02-2011 |
Belle-vue kriek | 5 | 19-02-2011 |
Cantillon Gueuze | 7 | 19-02-2011 |
Cantillon Kriek | 7 | 19-02-2011 |
De Koninck | 7 | 19-02-2011 |
Steenbrugge Wit | 5 | 18-02-2011 |
Oude Geuze 3 Fonteinen | 8 | 18-02-2011 |
Moinette Blonde | 7 | 17-02-2011 |
Bornem Tripel | 7 | 17-02-2011 |
Adelardus Tripel | 5 | 17-02-2011 |
Bière de Miel Bio | 5 | 17-02-2011 |
Abdis Tripel | 5 | 17-02-2011 |
Artevelde | 5 | 17-02-2011 |
Augustijn Blond | 5 | 17-02-2011 |
La Guillotine | 7 | 17-02-2011 |
Ambrel | 6 | 17-02-2011 |
Ada triple blonde | 6 | 17-02-2011 |
Abbaye des Rocs Blonde | 7 | 17-02-2011 |
Aarschotse Bruine | 5 | 17-02-2011 |
Arabier | 6 | 17-02-2011 |
Omer | 8 | 17-02-2011 |
Duvel | 7 | 17-02-2011 |
Delirium Tremens | 9 | 17-02-2011 |
Cuvée des Trolls | 8 | 17-02-2011 |
Achel Trappist Blond | 7 | 17-02-2011 |
Stella Artois | 6 | 17-02-2011 |
Delirium Christmas | 8 | 17-02-2011 |
St. Bernardus abt 12 | 8 | 17-02-2011 |
Malheur 10 | 8 | 17-02-2011 |
Anker pils | 6 | 17-02-2011 |
Cristal Alken | 6 | 17-02-2011 |
Stella Artois NA | 2 | 17-02-2011 |
Con Domus | 6 | 17-02-2011 |
Jupiler NA | 2 | 17-02-2011 |
Leffe Bruin | 5 | 17-02-2011 |
Abbeye de Saint-Martin brune | 5 | 17-02-2011 |
Geuze Boon Mariage Parfait | 5 | 17-02-2011 |
Jupiler | 5 | 17-02-2011 |
Maes | 6 | 17-02-2011 |
Westmalle Tripel | 8 | 17-02-2011 |